Plan wycieczki

1. DZIEŃ. (19.02.2015)
Zbiórka uczestników na lotnisku. Przelot do NICEI, ośrodka turystycznego o światowej renomie, położonego nad wspaniałą, błękitną Zatoką Aniołów. Transfer do hotelu Hipark Nice, zakwaterowanie. Spacer po pięknie udekorowanym centrum, w karnawałowej atmosferze: promenada Anglików biegnąca wzdłuż brzegu morza, Place Masséna na którym odbywają się główne parady karnawału, niezwykle piękne Stare Miasto z wąskimi uliczkami i malowniczymi fasadami domów w stylu włoskim, Wzgórze Zamkowe, skąd rozciąga się przepiękny widok na miasto i zatokę. Powrót do hotelu, nocleg.
2. DZIEŃ. (20.02.2015)
Śniadanie. Wycieczka transportem publicznym do Księstwa Monako, jednego z najmniejszych państw w Europie, zajmującego powierzchnię 1,9 km². Zwiedzanie MONAKO: Rampe Major, Place du Palais przed Pałacem Książęcym wzniesionym na szczycie Rocher, katedra św. Mikołaja, w której znajdują się groby biskupów i monakijskich książąt, w tym Gracji Patrycji i Rainiera III. Zwiedzanie MONTE CARLO. Czas wolny na filiżankę kawy w Café de Paris, najbardziej znanym miejscu spotkań w Księstwie, w samym w sercu Monte Carlo, tuż przy najsławniejszej budowli miasta – wspaniałym Grand Casino. Powrót do Nicei. Nocleg.
3. DZIEŃ. (21.02.2015)
Śniadanie. Wizyta w SAINT-PAUL-DE-VENCE, znakomicie zachowanym średniowiecznym mieście położonym na wzgórzach nad Baie des Anges, lubianym i cenionym przez wielu artystów. Tworzyli tu m.in. Picasso, Matisse, Renoir i Chagall. Spacer po Rue Grande do placyku z Grande Fontaine, zwiedzanie gotyckiego kościoła Collégiale wzniesionego w najwyższym punkcie miasteczka. Przejazd do PONT DU LOUP – małej, urokliwej wioski, z kilkoma zabytkowymi hotelami dającymi wrażenie przeniesienia się w przeszłość. Wizyta w La Confiserie Florian, gdzie można poznać etapy tworzenia światowej sławy produktów tej znanej marki, a także posmakować różnorodnych łakoci. Fakultatywnie (za dodatkową opłatą na miejscu): mini zawody w rozpoznawaniu smaków różnych produktów. Wczesnym popołudniem powrót do Nicei i udział w atrakcjach festiwalowych. W programie wspaniałe widowisko: wielobarwna parada kwiatów. Wieczorem, nie mniej spektakularna, zjawiskowa parada światła. Powrót do hotelu i nocleg.
4. DZIEŃ. (22.02.2015)
Śniadanie. Przejazd do EZE, pięknego miasteczka, wiszącego na nadbrzeżnej skale. Starannie odnowione domy, liczne galerie i warsztaty rzemieślników przyciągają tu co roku tysiące turystów. Wizyta w fabryce Fragonard, gdzie produkuje się perfumy, mydła i kosmetyki. Zwiedzanie Jardin Exotique – ogrodu, w którym setki gatunków egzotycznych roślin tworzą prawdziwe arcydzieło sztuki i skąd rozciąga się malowniczy widok na zatokę. Przejazd do otoczonego górami nadmorskiego MENTON. Krótki spacer po mieście nazywanym perłą wybrzeża: stare miasto i Promenade du Soleil biegnąca wzdłuż morza. Udział w słynnym Święcie Cytryny: wystawa rzeźb z cytrusów, festiwal orchidei, pokazy światła, możliwość degustacji lokalnych produktów. Późnym wieczorem powrót do hotelu na nocleg.
5. DZIEŃ. (23.02.2015)
Śniadanie. Czas wolny w Nicei lub całodzienna wycieczka fakultatywna (za dodatkową opłatą na miejscu) na półwysep Saint Tropez. Przejazd do RAMATUELLE, wioski położonej na zboczu wzgórza, otoczonej najlepszymi winnicami Côtes-de-Provence i gęsto zabudowanej domami o tajemniczo wyglądających drzwiach i wąskich, krętych przejściach. Wizyta na miejscowym cmentarzu, gdzie pochowany został jeden z najbardziej znanych aktorów francuskich – Gérard Philipe. Przejazd do SAINT TROPEZ – eleganckiego kąpieliska odwiedzanego przez gwiazdy filmowe, modelki i artystów. Spacer po typowym prowansalskim starym mieście: m.in. Place des Lices i budynek posterunku policji, którego fasada jest dobrze znana z popularnej serii filmów o żandarmie, malowniczy port. Przejazd do CANNES, najsławniejszego miasta Riwiery Francuskiej. Spacer: historyczna dzielnica Le Suquet, promenada La Croisette, Pałac Festiwalowy i słynny chodnik z odciskami dłoni gwiazd, stary port. Powrót do hotelu, nocleg.
6. DZIEŃ. (24.02.2015)
Śniadanie. Wykwaterowanie z hotelu. Transfer na lotnisko, przelot do Polski.

UWAGI:

Obowiązkowa opłata lotniskowa/os.: 300 PLN.
Obowiązkowa dopłata transportowa/os.: 150 PLN.
Obowiązkowa opłata na miejscu: taksa klimatyczna ok. 1,5 EUR/dzień.
Bilety wstępu, lokalni przewodnicy: ok. 95 EUR.
Opłaty fakultatywne: rozpoznawanie smaków u Floriana: 5 EUR, wymagane min. 20 osób; wycieczka na półwysep Saint Tropez: 26 EUR, bilety wstępu i dodatkowe opłaty w czasie trwania wycieczki: ok. 20 EUR, wymagane min. 25 osób.
Przejazdy po Nicei środkami komunikacji miejskiej.

I/2014

Dostępne terminy

Wylot : Warszawa
Niestety na te chwilę nie mamy dostępnych terminów ;(

Jeżeli chcesz możesz wysłać do Nas zapytanie o podobną ofertę.

Imię i nazwisko (wymagane)

Adres email (wymagane)

Temat

Treść wiadomości